Steve Jobs kommunikationsstrategi

Tidigare Medarbetare 18 oktober, 2005
Kategorier:
Blogg, PR flippar & floppar

Steve Holtz på bloggen “a shell of my former self” ifrågasätter Steve Jobs kommunikationsstrategi när han aktivt kommunicerar att iPod inte ska uttrustas med videofunktion fram tills… Apple lanserar – iPod med video.

Två citat från Jobs innan lanseringen:
”We don’t think people have a burning desire to watch video on tiny little screens.”

”[…]We have to stay focused on the fact that people are buying these devices to listen to music. People love music. They love listening to music as a background activity . . . when they’re exercising, when they are commuting and when they are just hanging out, and music is a wonderful thing because: A, it’s music; and B, because it can be listened to as a background activity. And a lot of these other things that people are talking about building in such as video and things like that are foreground activities. You can’t drive a car when you’re watching a movie. You know? It’s really hard doing that.”

Holtz kritik kan helt klart vara befogad. Kommer Jobs/Apples trovärdighet att skadas om man säger en sak och sedan gör tvärtom? Gentemot konkurrenterna kan det vara ett smart drag, men hur glada blir konsumenterna?

ToN