Blooks – ett fenomen vi kommer att se mer av?

Tidigare Medarbetare 17 november, 2005
Kategorier:
Blogg, Nya medier etc

För en tid sedan avslöjade bloggförfattaren Mats Hård från bloggen ”The Fine art of losing” att han egentligen hette Olle Svalander. Han la ner bloggen talade ut i media och samtidigt släppte han en bokversion av bloggen .

Nu gör Virtanen samma sak och gör om sin blogg till bokform med titeln ”Olyckligt kär i ingen speciell”.

När jag läste om det senare kom jag att tänka på begreppet ”blook” (blogg + book) som det nu talas om i USA. Det finns till och med redan ett pris i USA för bästa ”blook” .

Tycka vad man vill om begreppet, och kanske slår det aldrig på riktigt här i Sverige men i alla fall är fenomenet det beskriver uppenbarligen på uppsving. Sen hur länge det känns intressant, ja det får tiden utvisa.

ToN