Lyckofabriken rekryterar

Tidigare Medarbetare 17 januari, 2008
Kategorier:
Blogg, JMW gillar, PR och kommunikation, Reklam, Sociala medier

Employer branding växer som företeelse i kommunikationsbranschen. Roliga, utmanande uppdrag som i första steget oftast handlar om ett gediget internt arbete. Intressant att arbeta med också för att pr-köparen är ny, HR-chefen istället för marknadschefen. I slutändan bör dock ett framgångsrikt employement branding alltid landa i samverkan mellan HR, marknads- och kommunikationsavdelningarna.

Intressant exempel är hur Coca-Cola nu tar Happiness Factory till webben och involverar rekryteringsperspektiv. Ni vet konceptet från de där reklamfilmerna om livet inuti läskautomaterna. Vore intressant att veta hur dialogen skett internt runt detta. AdWeek berättar mer om kampanjen, bland annat om hur marknadsföringen skett via rekryteringssajter. 

 . . . och tänka sig jag blev anställd 🙂

/Brit