Historielektionen fortsätter på twitter

Tidigare Medarbetare 05 mars, 2013
Kategorier:
Blogg, Sociala medier

 

ww11

Apropå uthållighet och att producera 100 blogginlägg (som ska vara någorlunda relevanta) så finns ju någon som briljerar vad gäller uthållighet.  Ett favorikonto på twitter är @RealTimeWWII som är ett fantastiskt historieprojekt som återberättar andra världskriget som vore det 1941 i tweets. Och har gjort så i två år. Och ska fortsätta fyra år till. Här görs det research och planeras inlägg dag för dag.

I biotexten står det:

”Livetweeting the 2nd World War, as it happens on this date & time in 1941, & for 5 years to come. Questions to @historyreal, contact realtimewwii@gmail.com”

Det är den nu 26-årige Alvyn Collinson som startade kontot och i en tidigare intervju säger han att det är ett historieprojekt vars syfte är att skapa en känsla för hur det var under de åren kriget pågick genom realtidstwittrandet. Han lyfter vikten av att minnas det som hänt och hoppas att hans tweets kan bidra till det.

Hans twittrande har genom åren väckt stor uppmärksamhet och frivilliga har hjälpt till att översätta tweetsen till många andra språk.

Ett annat läsvärt konto på samma tema är det från Imperial War Museum i London.

Historienördar FTW säger jag bara!

/Brit Stakston

Det här är inlägg 42 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Taggad som: