SXSW-rapport: Drömmen om att erövra rymden lever

Björn Mellstrand
Björn Mellstrand 11 mars, 2013
Kategorier:
Blogg, Reflektioner

En reflektion från SXSW. För mig var det oväntat. Jag hade trott att SXSW framförallt skulle handla om digitaliseringen och kreativitet. Och det gör det. När du besöker Austin så kan du lyssna till massor av kreativa människor som brinner för sina idéer. Människor som jobbar dygnet runt med att digitaliseringen. Men jag oförberedd på det stora intresse och företagande som finns kring rymden. På SXSW har jag fått klart för mig att drömmen om rymden lever mer än någonsin.

Det tydligaste exemplet är PayPals grundare Elon Husk som efter sålt PayPal startade Spacex. Ett företag som bland annat tar fram rymdraketer som ska gå att återvända. Han drömmer om att få skicka människor till Mars. Han har lagt ned stora resurser på att utveckla rymdteknik. Bland uppdragsgivarna finns NASA.

Kolla på deras senaste video här.

Människan i rymden återkom på flera seminarier, bland annat på ett seminarium om innovation. Helt klart är det så att rymden lockar och att många av de start ups som finns här på SXSW fascineras universum. Kanske handlar det om en insikt att ingen stat längre har kapacitet eller råd att sätta en människa på Mars som inspirerar innovatörerna att hitta nya vägar att nå bortom dagens gränser.

/Björn Mellstrand

Taggad som:
,