Tweetsen från förr

Tidigare Medarbetare 08 april, 2013
Kategorier:
Sociala medier

Intressant exempel på hur våra digitala fotavtryck följer med oss genom livet. 17-åriga Paris Brown har fått uppleva hur hennes rasistiska och homofobiska tweets från förr dök upp och nästan kostade hennes nya jobb som den första ungdomspolisen i Storbritannien. Nu ber hon om ursäkt och får behålla jobbet.

Hennes chef Ann Barnes berättar att Paris Brown gått igenom den vanliga rekryteringsprocessen och bekräftar nu att de lärt sig att de bör addera sociala medier till de arenor som kollas upp vid ansökan. Chefen som valt att låta henne behålla jobbet kommenterar  sen:

”I think that if everyone’s future was determined by what they wrote on social networking sites between the ages of 14 and 16 we’d live in a very odd world.

Det här med våra digitala fotspår talade bla jag, Tina Ax och Nikke Lindqvist om i  ”Du är Googlad”i SVTs Dokument inifrån.

Brit Stakston

Det här är inlägg 76 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Taggad som: