I´ll be back

Tidigare Medarbetare 14 april, 2013
Kategorier:
Populärkultur

Ett kapitel för sig är verkligen detta med stadsslogans. Filip och Fredrik ägnade ju t.o.m sin senaste föreställningsturné ”Jakten på den försvunna staden” åt dessa. Tillsammans med åhörarna valdes nya alternativa stadsslogans ut. Ny slogan för Stockholm den kväll jag såg dem blev ”No lime-it”, framröstat och skapat tillsammans med publiken. Som drift med allt som ska vara så cool i Stockholm. Men roligast var den färd de båda gjorde genom de galna slogans som faktiskt finns på alldeles riktigt.

Och idag påmindes jag om den ultimata. Och det är min egen födelsestads, Graz i Österrike.

Tänk ett vackert grönskande berg i Graz som ligger mitt i staden, Schlossberg heter det och pryds av ett klocktorn som syns över hela staden. Den där kullen och klocktornet är Graz. Jag minns en fin liten amulett jag hade som liten med klocktornet på. Ett berg med minnen och den plats där min syster önskade få sin aska spridd. En vacker rogivande plats som också blivit symbol för staden.

Sen föreställ dig stadens stora son, Arnold Schwarzenegger. Ni vet bodybuildern, skådespelaren och senatorn. Han och jag som för övrigt inte bara delar födelsestad utan även delar passionen för wienerschnitzel. Stadens stora stolthet. Det förekommer husväggsstora annonser med hans silhuett på i Graz. Med ARNOLD i versaler under.

Så idag när jag hämtade lite material om Graz från en turistbyrå så skickade de med mig en påse. Där man alltså lyckats kombinerat den traditionsrika symbolen för staden, dvs klocktornet, med ett mer nutida folkminne, ett av filmvärldens mest (ö)kända citat.

graz2

Jodå. Det är “I´ll be back” som är Graz nya slogan.

/Brit Stakston

”I´ll be back” förstås från filmen Terminator med Arnold.

Det här är inlägg 82 av 100 i bloggutmaningen #blogg100, här kan du läsa vilka andra som deltar. 

Taggad som: