Spellista oktober – 14 N° 10

Tidigare Medarbetare 17 oktober, 2014
Kategorier:
JMW gillar, Populärkultur

Det är sällan tyst på JMW, snarare bullrigt. Ofta hörs skön musik eller vilda diskussioner om Ebola och för tillfället, boken om Håkan Juholt. Likheterna med en stor italiensk familj är slående.

Gemensamt för alla oss på byrån är att vi hyser stor kärlek till musik. Dock av varierande genre och stil, men tur är väl det.  Hellre olika tycke och smak så att vi kan inspirera varandra, än att alla gillar samma. Ofta tar jag på mig rollen som en populärkulturistisk ”mood manager” här på byrån och bjuder på en ny spellista varje månad. En lista som mina kollegor tvingas lyssna på om och om igen. Listorna är fullproppade med albumsläpp och nya singlar, noga utvalda för att passa årstiden och den generella sinnesstämningen.

Tänkte i fortsättning att publicera listorna även här på bloggen. Först ut blir självklart listan för oktober som går under namnet 14 N° 10.

Listan innehåller bland annat Kindness nya låt ”Who do you love?” som han gjort tillsammans med Robyn på senaste albumet ”Otherness”. Albumet släpptes förra veckan och var för mig ett stort antiklimax. Hypen innan var enorm och singlarna som släpptes var lovande, men när albumet väl kom kändes det bara rörigt. Samma känsla infann sig när Kleerups efterlängtade EP kom i fredags. Efter magiska ”Let me in” med Susanne Sundfør hade jag väntat mig mer. Men ”Rock U” med sång av Niki & The Dove har ändå en given plats på listan. Du hittar även Tinashes låt ”Bet” med gästspel av Devonté Hynes, mer känd som Blood Orange, på listan. Låten är från hennes efterlängtade debutalbum ”Aquarius” som kom förra tisdagen. Addera till det Elliphants låt ”One More” med danska MØ och hipsterbonanzan är fulländad.

Enjoy!

Tidigare listor:
14 N° 09
14 N° 08
14 N° 07
14 N° 06
14 N° 05
14 N° 04
14 N° 03
14 N° 02
14 N° 01