Donera mobilskärmen till Läkare i Världen

Samuel Garlöv
Samuel Garlöv 16 februari, 2015
Kategorier:
JMWGolin Nytt

Screen Donor är en app som gör att du kan donera oanvänd yta på din mobilskärm till Läkare i Världen.

Varför då?

Jo, skärmen på din mobiltelefon är en väldigt synlig yta. Du känner säkert igen dig i att du lägger mobilen framför dig på bordet när du sitter i möte eller tar en fika på stan. Skärmen är då svart eftersom mobilen går ner i sparläge. Detta är en oanvänd yta som kan användas för att visa viktiga budskap.

Screen Donor använder den tomma skärmen till att säga något viktigt, till exempel att alla borde ha rätt till lika sjukvård.

Vi har skapat Screen Donor tillsammans med IVEO Stockholm . Det är ett pro bono-uppdrag för Läkare i Världen. Syftet är att uppmärksamma deras arbete för allas rätt till sjukvård.

Screen-Donor-SWE

Läkare i Världen är en partipolitiskt och religiöst obunden organisation som arbetar för att hjälpa människor i utsatta situationer, främst med hälso -och sjukvårdsinsatser. De driver en klinik i Stockholm där EU-migranter och andra människor som saknar tillgång till subventionerad vård i Sverige får gratis vård och mediciner.

Läkare i Världen behöver ekonomiskt stöd för att kunna hjälpa fler utsatta människor. Tillsammans med IVEO har vi därför utvecklat gratisappen Screen Donor som ska hjälpa dem nå ut med information om vilka de är och vad de gör. På det sättet behöver de inte lägga pengar på dyra annonskampanjer. Potentiellt har vi möjligheten att skapa Sveriges största informationskampanj helt gratis.

Men då behöver vi din mobilskärm.

Du kan hjälpa Läkare i Världen och bli bidragsgivare här.

Vill du vara med och sprida viktig information om deras verksamhet kan du ladda ner Screen Donor gratis från App Store och Google Play.

Stort tack till IVEO, André Sebastie och Jonas Böttiger som ställt upp pro-bono med utveckling, videoproduktion och foto.