Pokémon Go, vårt nya Klout

Tidigare Medarbetare 12 juli, 2016
Kategorier:
Populärkultur

Magikarp-Klout

Om du har tillgång till Internet kan du inte ha missat det. Pokémon Go är här. Twitterflöden tas över av bilder, möten avbryts av en vild Bulbasur och någon kollar surt ut över tunnelbanevagnen efter de blev krossade av låglevlad Squirtle någonstans runt Gullmars.

På tal om Twitter så har Pokémon Go på bara två dagar gått om det sociala nätverket i dagliga användare, men också dejtingappen Tinder. Det talas om att mer än fem procent av alla androidenheter i USA har installerat spelet.

Men vad många inte tänker på är den större inverkan detta har på våra digitala liv. Vi har länge sökt den, den heliga graalen för att värdera våra profiler online. Klout kom som ett klumpigt försök. Men nu är det hur levlad din Magikarp är som gäller.

Nu lämnar jag kontoret – Gotta catch ’em all!